Talno ogrevanje

Osnovne informacije o ogrevanju

Flower

Električno talno ogrevanje informacije

Osnovne informacije o električnem talnem ogrevanju

Poznamo več vrst električnega talnega gretja. Različne oblike ogrevanja pa lahko preprosto delimo tudi glede na prizvajalca.

Električno talno ogrevanje sestavljajo: električna grelna preproga oz. mreža, kabel in seveda termostat.

Montaža:

Montaža ogrevalnega sistema je enostavna, saj preprogo le položimo oz. prilepimo, saj so sodobne električne grelne preproge samolepilne.
Pri montaži potrebujemo nad tlaki samo nekaj milimetrov prostora za grelno mrežo, na to mrežo pa potem namestimo talno oblogo.
Stroški začetne investije so pri tej vrsti ogrevanja zelo nizki.
Montaža pa je izredno hitra in najpomembnejše čista, s tem so nam prihranjeni dnevi čakanja in potem še dnevi čiščenja pred montažo talnih oblog.

Edina osnovna slabost električnega talnega gretja:

Slabost električnega talnega ogrevanja je le v odvisnosti od distributerja električne energije. Poraba električne energije pri taki vrsti ogrevanja je majhna, ker električnega talnega ogrevanja ne moremo primerjati s klasičnimi napravami ali celo ventilatorskim ogrevanjem.

Vzroki za odločitev:

Uporabniki takega načina ogrevanja so se zanj najpogosteje odločili pri adaptaciji stanovanja oz. hiše in so želeli še dodatno ogrevati tla v kopalnici.  Je pa tudi veliko tistih, ki so tako ogrevanje namestili po celi hiši oz. stanovanju.

Najpogostejši vzroki za tako odločitev uporabnikov ogrevanja so: enostavna in cenovno ugodna montaža in posledično zelo nizki investicijski stroški, dolga garancija, termostat v vsaki sobi in s tem možnost vplivanja na porabo in posledično prilagajanje stroškov ogrevanja skozi celo sezono.

Tags: , , , , ,

Podaj repliko